راهنماى معتمد شما از 1997

در یک نگاه

نام : امارات عربی متحده (U.A.E)

ساختار سیاسی: جمهوری فدرالی (Constitutional Federal) متشکل از 7 شیخ نشین به نام های ابوظبی، دبی، شارجه، عجمان، ام القوین، راس الخیمه، و فجیره در سال 1971

رییس دولت و نخست وزیر: عالیجناب شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، حاکم ابوظبی

نایب رییس دولت :  عالیجناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی

ساختار فدرالی:  مجمع عالی فدارای متشکل از حاکمان هفت امارات، یک کابینه یا مجمع وزیران و یک نظام پارلمانی نیمه انتخابی، مجمع ملی فدارال

قوای اجرایی: هر هفت شیخ نشین دارای حکومت محلی بوده و شهرداری ها و ادارات دولتی مستقل دارند

پایتخت: ابوظبی

روز ملی: 2 دسامبر

زمان : 4 ساعت جلوتر از مبدأ گرینویچ

واحد پول: درهم امارات

نرخ تبدیل ارز: تقریباً 67/3 به ازای هر دلار آمریکا     (در حال حاضر)

پرچم:  سه نوار افقی با اندازهای مساوی به رنگ های سبز(بالا) ، سفید و مشکی به همراه یک نوار پهن قرمز عمودی در سمت اتصال پرچم به میله

مکان:جنوب شرقی شبه جزیره عربستان ، در ساحل جنوب و جنوب شرقی خلیج فارس و ساحل غربی دریای عمان دارای مرز خاکی با عمان و عربستان

طول و عرض جغرافیایی:  تقریباً از 08/26 تا 5/24 عرض شمالی و 5/55 تا 37/54 شرقی

مساحت:  تقریباً 870،77 کیلومتر مربع

مکان نگاری:  دشت پست ساحلی که به رمل های شنی صحرایی ربع الخالی می پیوندد و کوه های خالی از سکنه در امتداد مرز شرقی با عمان

ارتفاع:  کمترین ارتفاع در سطح دریا و بالاترین ارتفاع قله جبل ییبیر با ارتفاع 1527 متر

آب و هوا:  خشک صحرایی، معتدل و آفتابی در زمستان، گرم و مرطوب در تابستان. آب و هوای خنک تر در کوه های شرقی

متوسط میزان بارش:  100 میلی متر در سال

منابع طبیعی:  نفت و گاز طبیعی که بیش از 90 درصد آن در ابوظبی قرار دارد

جمعیت:  142/967/4 نفر ( تخمین سال 2011)

رشد سالانه جمعیت: %3/6

زبان: عربی

مذهب:  اسلام، اعتقاد به کلیه ادیان بلا مانع است

میانگین عمر: 7/76 سال در سال 2012

رتبه توسعه انسانی سازمان ملل:  رتبه 30 در بین 187 کشور در سال 2012

سال مالی:  1 ژانویه تا 31 دسامبر

صنعت:  نفت و گاز ، مواد شیمیایی، آلومینیوم، سیمان، سرامیک، تعمیرات کشتی، دارویی، توریسم، حمل و نقل، املاک ، خدمات مالی

صادرات نفت: 3 میلیون بشکه نفت خام در روز (در سال 2012) و در رده چهارمین صادر کننده نفت خام دنیا

ذخیره نفتی:  8/97 میلیارد بشکه در سال 2011، ششمین کشور دارنده ذخایر نفتی (از این میزان 2/92 میلیارد بشکه ذخایر نفتی (از این میزان 2/92 میلیارد بشکه ذخایر ابوظبی به شمار می آید که %94 کل را تشکیل می دهد)

ذخیره گاز طبیعی:  21 ترلیون فوت مکعب در سال 2012

تعطیلات آخر هفته:  جمعه و شنبه بخش دولتی، (بخش خصوصی ممکن است 6 روز کاری داشته باشند).

کد تلفنی بین المللی:  971+

مشترکین تلفن همراه:  9/12 (در سال 2012)

بنادر:  مینا زاید، جبل علی، مینا راشد، فجیره، خورفکان، مینا صقر، شارجه، بندر خلیفه و بندر صنعتی در طویله

تعداد فرودگاه بین المللی:  9 عدد

شکل گیری امارات کنونی:

بیرون از صحرا:  قبل از قرن 16 میلادی طایفه بنی یاس در روستاهای لیوا ساکن بوده و این منطقه مرکز فعالیت های اجتماعی و اقتصادی آنها بوده است.

اما در اوایل سالهای 1790 شهر ابوظبی به یک مرکز با اهمیت صید مروارید بدل شده بود که رهبر سیاسی طایفه بنی یاس، شیخ آل ابوفلاح ، خانواده آل نهیان را از لیوا به آنجا منتقل کرد.در ابتدای قرن 19، اعضای آل بوالفلاسی که شاخه ای از بنی یاس بودند در کنار خور دبی سکنی گزیدند و در این شیخ نشین، حکومت آل مکتوم را پایه گذاری نمودند.

اوج صید مروارید:  در قرن 19، صنعت صید مروارید از دریا به آرامی رونق یافت و در اوایل قرن 20 منبع درآمد و کسب و کار برای ساکنان سواحل خلیج فارس شد.

بسیاری از سکنه چادر نشین بودند. آنها در ماه های تابستان به صید مروارید می پرداختند و در زمستان به داخل نخلستان نقل مکان می کردند. اما به زودی منبع اقتصادی نحیفشان با ضربه محکمی تکان خورد. جنک جهانی اول به صورت جدی بر روی صید مروارید تأثیر گذاشت و در سالهای پایانی 1920 و ابتدای 1930 ،ابتکار پرورش مصونعی مروارید توسط ژاپنی ها ، به صنعت صید مروارید صدمه جبران ناپذیری زد.سرانجام این صنعت بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم ناپدید شد چرا که حکومت مستقل تازه تأسیس هندوستان روی واردات مروارید از خلیج فارس مالیات های سنگینی گذاشته بود. این موضوع یک فاجعه برای منطقه به حساب می آمد. علم رغم سازگاری و کاردانی، مردم با مشقت بسیار، نبود جاده ها، بیمارستان

و فقدان آموزش روبرو شدند.

نفت و رهبری: خوشبختانه وجود نفت و رهبری خردمندانه شیخ زاهد بن سلطان آل نهیان افق را گشود. شیخ زاید بن سلطان متولد سال 1918، جوانترین اولاد از 4 فرزند ذکور شیخ سلطان حاکم ابوظبی در سالهای 1922 تا 1926 بود. همزمان با دوران بلوغ و رشد ، شیخ زاید سفرهای فراوانی در سراسر کشور نمود.

و از سرزمین و مردمش درک عمیقی را دریافت. در اوایل سالهای 1930، هنگامی که تیم های شرکت نفتی برای بررسی های مقدماتی زمین شناسی به منطقه می آمدند، وی پرتو های اولیه این صنعت را که باعث توسعه و گسترش امروز این سرزمین گردیده است، لمس نمود.در سال 1946 شیخ زاید به عنوان نماینده حاکم در منطقه شرقی ابوظبی با مرکزیت العین، واقع در 160 کیلومتری جزیره ابوظبی، انتخاب شد. وی در منصب جدیدش اعتقاد راسخ به ارزش رایزنی، رضایت و موافقت عمومی و داوری را به کار بست و با درک عمیق، بصیرت و فرزانگی اش متمایز شد.

اولین محموله نفت خام در سال 1962 از ابوظبی صادر شد. در 6 اگوست 1966 شیخ زاید جانشین برادر بزرگترش و حاکم ابوظبی شد. او بلافاصله همکاریهایش را با Trucial States Development Fund توسعه داد و با افزایش تولید نفت، باعث افزایش درآمد گردید که در نتیجه برنامه های کلان ساختمان سازی، ساخت مدارس،منازل، بیمارستان و جاده ها را به اجرا گذاشت.

اتحاد و ائتلاف (فدارسیون)

در ابتدای سال 1968 ، انگلیسی ها اعلام نمودند که تا پایان سال 1971 از خلیج فارس خارج خواهند شد، در این ضمن شیخ زاید برای محکم کردن اتحاد شیخ نشین ها اولین قدم را برداشت . به همراه شیخ راشد که در آن زمان نایب رییس بود و بعداً نخست وزیر دولت تازه شکل یافته شد. شیخ زاید رهبری فراخوان را نه تنها برای اتحاد 7 شیخ نشین بلکه برای قطر و بحرین نیز به عهده گرفت. پس از یک دوره مذاکره ، توافق بین حاکمان 6 امارات (ابوظبی، دبی، شارجه، فجیره، ام القوین و عجمان) صورت گرفت و اتحادی به نام امارات عربی متحده در 2 دسامبر 1971 به ریاست شیخ زاید صورت پذیرفت.

امارات هفتم ، رأس الخمیه در تاریخ 10 فوریه 1972 نیز به این اتحاد پیوست . شیخ زاید با موافقت شورای اتحاد برای یک دوره 5 ساله به ریاست برگزیده شد و 33 سال بعد تا زمان فوت در سال 2004، در این مقام به جای ماند.

بی شک موفقیت ، هماهنگی و توسعه مدرن که خصوصیت بارز امارات عربی متحده امروز است به میزان وسیعی مدیون زحمات سازنده شیخ زاید فقید رییس امارات و حاکم ابوظبی، جانشین پدر شد. عالیجناب شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان در سال 2004 به حکومت رسید. اصول و فلسفه ای که برای حکومت آورد. امروزه همان سیاست پدر و اتحاد امارات است.

عالیجناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نیز در دبی پس از فوت برادر شیخ مکتوم در سال 2006، حاکم دبی و نایب رییس دولت امارات گردید.

شیخ زاید:

وی کودکی خود را در قلعه حصن که توسط پدرش در سال 1910، در قلب ابوظبی ساخته شده بود گذارند.

در آن زمان مدارس اندکی در منطقه وجود داشت . بنابراین معلمی استخدام شد تا به او مبانی اسلام را آموزش دهد و این زمانی بود که وی به این حقیقت که قرآن تنها یک کتاب آسمانی نیست واقف گشت و دریافت که قرآن میتواند تمام زندگی انسانها را قانونمند کند. زمانی که تنها 3 سال داشت برای اولین بار در مجلس پدر خویش با بزرگان شرکت کرد و درباره آداب و سنن عربی و جوانمردی، غرور و مسائل سیاسی آموزش دید و همچنین آموخت که چگونه آنها را مدیریت کند. اما بر خلاف دستاوردهایش گاهی به این که به سخنان معلم خود گوش نداده و شیطنت هایی نیز داشته ، اشاره کرده است.

زمانی که این کودک به سوی مرد شدن گام بر می داشت یک شکارچی و اسب سوار در قلب صحرا بود. او عشق شکار و سوارکاری در کوه های نزدیک و زیادی را در اصطبل با اسب های عربی اصیل می گذارند.

در سن 16 سالگی او به تمام فنون رزمی و رویایی با شرایط سخت، در قلب صحرای وسیع امارات تسلط کامل داشت و شکار با شاهین را نیز جز سرگرمی های خویش قرار داد.

شیخ زاید مردی بزرگ با دیدگاهی روشن، هوشمند، شجاع، روشنفکر و خلاق، مومن به دین و معتقد به اصالت های خود بود.

ساختار حکومتی:

سیاست: با گسترش سریع اقتصادی و اجتماعی امارات، قدم های بزرگی در هر دو سطح محلی و بین امارتهای مختلف برداشته شدند تا تغییرات زیربنایی در سیاست دولت برای پاسخگویی به نیازهای جمعیت کشور صورت دهند. این روند توسط صاحب السمو، عالیجناب شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، رییس حکومت امارات در سطح دولتی رهبری گردیده و توسط معاون و نخست وزیر امارات و حاکم دبی، عالیجناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ایجاد و هدایت شده است.

برنامه های مشابه نیز در سطح محلی، در هر یک از شیخ نشین های امارات اجرا شده است.

انتخابات:

اولین انتخابات غیر مستقیم مجلس به نام شورای ملی حکومتی ، رویداد برجسته ای در روند اصلاحات ساختار سیاسی امارات عربی متحده بود که در دسامبر سال 2006 به وقوع پیوست. یک سال پیشتر، انتخابات بر طبق برنامه ملی و توسط رییس حکومت اعلام گردید که طبق آن نیمی از اعضای شورای ملی حکومتی می بایست انتخاب شده و نیمه دیگر انتسابی باشند تا انگیزه ای برای فعالیت و پویایی هر چه بیشتر شورا شود. این حرکت موجب مشارکت و تعامل بیشتر شهروندان اماراتی در این امر می شد.

استراتژی جدید:

آغاز استراتژی حکومتی امارات عربی متحده در سال 2007 پیشرفت مهم دیگری در روند اصلاحات بود.

کانون اصلی استراتژی دولت امارات عربی متحده می بایست بین حکومت های محلی و مرکزی همکاری و سینرژی ایجاد کند. اصول دیگر شامل تجدید قوا و سیاسی نمودن نقش های وزارتخانه ها و بهبود در نظام تصمیم گیری، افزایش کارآیی گروه های دولتی و ارتقاء سطح خدمات آنها بر اساس نیازهای مردم به همراه باز بینی و ارتقاء قوانین موجود بود.

ساختار سیاسی: برای اطمینان از موثر بودن دولت جدید پس از تأسیس آن در سال 1971 حاکمان با تدوین یک قانون اساسی موقت که حیطه قدرت و اختیار اختصاص داده به ساختار فدرال جدید را مشخص می نمود موافقت کردند. همچون بسیاری از کشورهای دنیا ساختار فدرالی و ائتلافی، برای هر کدام از شیخ نشین ها حق امتیاز اختیارات قطعی را که از قبل داشتند، باقی گذاشت. بر اساس مواد 120و 121 از قانون اساسی مناطق تحت نظارت مقامات حکومتی شامل: امور اتباع بیگانه ، امنیت و دفاع موارد مهاجرت و تابعیت آموزش و پرورش بهداشت عمومی لرز پست و سایر خدمات و سرویس های ارتباطی ، کنترل ترافیک هوایی، صدور مجوز هواپیما به علاوه تعدادی از سایر بخش ها به صورت خاص، همچون روابط کار و بانکداری، حدود و مرزهای آبی و استرداد مجرمان، می باشند.

سایر موارد به عهده و صلاحدید هر شیخ نشین و دولت محلی اجرا می شود. در ماه مه سال 1996 شورای عالی، مرکب از 7 امیر از 7 شیخ نشین، با توافق 2 اصلاحیه به قانون اساسی موقت اضافه نمودند و آن را دائمی کردند. در یک نگاه نزدیکتر به عملکرد حکومت محلی و دولتی هر دو چه به صورت جداگانه و چه به صورت مشترک ترکیبی از سیستم سیاسی –سنتی و مدرن را که هدف پایداری و توسعه ملی را ضمانت می کند مورد تاکید قرار داده اند.

دولت ائتلافی:

در حال حاضر ، سیستم ائتلافی دولت شامل: شورای عالی، شورای وزیران (کابینه) یک مجلس متحد یا بدنه پارلمانی به شکل شورای ملی ائتلافی و یک دادگاه عالی فدرال که نماینده قوه قضائیه مستقل است، می باشند.

شورای عالی یک رئیس و یک معاون از میان آنها را برای مدت قابل تمدید 5 ساله انتخاب می کند. بر همین اساس شورای عالی در سال 2009 عالیجناب شیخ خلیفه را برای دوره 5 ساله انتخاب نمود. شورای عالی متشکل از امیران 7 شیخ نشین قدرت و اختیار قانون گذاری و اجرایی دارد. این شورا قوانین حکومتی را به تصویب رسانده و جکم می کند. سیاست های عمومی را برنامه می کند نامزد نخست وزیری را تأیید نمود و استعفایش را می پذیرد. همچنین با توصیه رییس حکومت امارات نخست وزیر را از مقامش عزل می کند.

شورای وزیران که در قانون اساسی به قدرت اجرایی حکومت توصیف شده است. توسط نخست وزیر که توسط رییس حکومت با مشورت شورای عالی انتخاب شده است، هدایت می گردد.

شورای ملی ائتلاف:

مجلس مشورتی امارات عربی متحده است که از 40 عضو تشکیل شده. 8 عضو از ابوظبی و دبی 6 عضو از شارجه و رآس الخیمه و 4 عضو از عجمان ، ام القوین و فجیره می باشند. پس از نامزدی 40 نفر در انتخابات بین سالهای 1972 تا 2006 ، 20 نفر از اعضای شورای ائتلاف ملی کنونی، توسط هیأت انتخاب کنندگان رئیس جمهور در سال 2006 انتخاب شدند.

وظایف شورای ملی ائتلاف شامل:

* بحث در مورد اصلاحات قانون اساسی و پیش نویس قوانین که ممکن است به تأیید و یا اصلاح برسد و یا اینکه رد شود. بررسی و مرور پیش نویس بودجه حکومت.

* مباحثه و مناظره درباره معاهدات و کنوانسیون های بین المللی

* تأثیر گذرای بر روی کارهای حکومتی از طریق کانال های مباحثه، جلسات پرسش و پاسخ، پیگیری شکایات و توصیه های ارائه شده.

شورای ملی ائتلاف کنونی به ریاست عبدل العزیز عبدالله الغریر که در سال 2006 انتخاب شده است، کنترل و هدایت می گردد.

قوه قضاییه حکومتی:

قوه قضاییه حکومتی یا فدرال که بر اساس قانون اساسی عملکرد مستقل دارد، شامل دادگاه عالی حکومتی و دادگاه های بدوی است. دادگاه عالی حکومتی از 5 قاضی که توسط شورای عالی انتخاب شده اند، شکل گرفته است. قاضی ها بر اساس قوانین حکومتی و مطابق با قانون اساسی تصمیم گیری می کنند و مشاجرات داخلی شیخ نشین و یا مشکلات بین شیخ نشین و یا مشکلات بین شیخ نشین و دولت فدرال را حل و فصل می نمایند.

حکومت محلی:

7 شیخ نشین ساختار امارات عربی متحده را تشکیل می دهند. نحوه عملکرد هر شیخ نشین با شیخ نشین دیگر بسته به فاکتورهای جمعیت، منطقه و درجه توسعه متفاوت است.

بزرگترین و پر جمعیت ترین شیخ نشین در امارات عربی متحده ، ابوظبی است که بدنه حکومتی مرکزی خود را دارا می باشد و شورای اجرایی با بخش های مختلف جداگانه که مشابه وزارتخانه می باشند، توسط ولیعهد، عالیجناب شیخ محمد بن زاید آل نهیان ریاست می شوند.

این امارات به دو بخش غربی (که سابقاً منطقه غربی نامیده میشود) و بخش شرقی که توسط نمایندگان حاکم اداره می شود تقسیم می گردد.

شهرهای اصلی ابوظبی و العین توسط شهرداری هایی که هر یک نامزد شورای شهر هستند اداره می شود. همچنین یک مسئول شهرداری برای منطقه الغربیه ایجاد شده است.

ابوظبی همچنین یک مجلس شورای ملی دارد که توسط یک رئیس اداره می شود و دارای 60 عضو منتخب از میان خانواده ها و طوایف اصلی این امارات است. شورای اجرایی دبی در سال 2003 تأسیس شد و وظایف مشابه دومین شیخ نشین امارات را داراست و توسط ولیعهد شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم رهبری می شود.

شارجه و عجمان نیز شوراهای اجرایی دارند. شارجه به علاوه این شورای اجرایی یک مجلس شورا نیز ایجاد کرده است . در ضمن شارجه با سه منطقه در ساحل شرقی که در خارج امارات هستند کارهایی در زمینه توسعه توسط چند مسئول محلی انجام داده است که شعبه های آن در دیوان امیری شارجه (محکمه) در مناطق کلبا و خورفکان توسط قائم مقام رئیس هیأت مدیره سرپرستی می شود.

الگوی مشابه شهرداری ها، دوایر و بخش های خودگردان در هر کدام از سایر شیخ نشین ها نیز مستقر هستند. در مناطق کوچکتر و یا دور افتاده حاکم هر شیخ نشین ممکن است که یک نماینده محلی یک امیر یا والی به عنوان یک کانال ارتباطی با ساکنان آن منطقه انتخاب نماید که با حکومت در تماس مستقیم باشد. در بسیاری از موارد این افراد چهره های بانفوذ محلی هستند که به عنوان مسئول توسط قانون گذار انتخاب می شوند و از مردم امین هستند.

تحصیلات عالی :

امارات عربی متحده سیستم آموزشی عالی و متنوعی را در مدت زمان کوتاهی پایه گذاری کرد. بومیان این کشور می توانند از سرویس تحصیلات تکمیلی دولتی به رایگان استفاده کنند و موسسات خصوصی متعددی دارای تاییدیه های بین المللی مکمل بخش دولتی هستند.

امارات در حال حاضر یکی از بالاترین میزان متقاضیان تحصیلات عالی را دارد 95% از زنان و 80% از مردانی که در سال آخر دبیرستان تحصیل می کنند برای تحصیل در دانشگاههای داخلی اقدام کرده اند و یا گزینه تحصیل در کشوری دیگر را انتخاب می کنند.

UAE:

دانشگاه اماراتی العین که در سال تحصیلی 78-1977 بازگشایی شد کماکان به عنوان پیشگام تحصیلات عالی عمل کرده و به نقش خود به عنوان موسسه پیشرو آموزشی و پژوهشی در امارات متعهد مانده است. UAEUبیش از 70 رشته کارشناسی و تعدادی رشته کارشناسی ارشد در حوزه های مختلف ارایه می کند. همکاری با موسسات بین المللی فرصت های خارق العاده ای را برای دانشجویان در UAEUایجاد کرده است.

UAEUبر تحقیقات تاکید ویژه ای دارد و شرایط پذیرش را روز به روز سخت تر می کند. تعداد دانشجویان این دانشگاه در سال اول بازگشایی تنها 502 نفر بوده است و این رقم در سال های اخیر به بیش از 15 هزار نفر ورودی در سال رسیده است. 21 درصد وردی این دانشگاه را مردان تشکیل می دهند. این رشد در تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی نیاز به ساخت ساختمان جدیدی را در المقام تقویت بخشید این ساختمان جدید 280 هزار متر مربع فضای خوابگاهی و آموزشی را فراهم کرده است.

دانشگاه زاید (ZU) :

دانشگاه زاید در سال 1998 پایه گذاری شد و هدف آن تکیه بر آموزش عالی بانوان اماراتی بود. هر دو شعبه این دانشگاه در دبی و ابوظبی توسط یک بدنه اجرایی اداره شده و برنامه کاملا یکسانی را ارایه می دهند.

واحد دبی در سال 2006 به آکادمیک سیتی در منطقه الرویه منتقل شد . این مرکز با ارزش 370 میلیون درهم فضائی معادل 711 هزار متر مربع دارد که شامل 6 دانشکده، معاونت و آزمایشگاه است. این دانشگاه در حقیقت در قالب دانشکده های مختلف اداره می شود.

هنر ، علوم پایه ، مدیریت ، ارتباطات ، مدیا ، علوم تربیتی و علوم کامپیوتر از رشته های ارائه شده در این دانشگاه است. زبان اصلی تدریس انگلیسی است. اما دانشگاه از فارغ التحصیلان خود توقع دارد که به هر دو زبان انگلیسی و عربی مسلط بوده در استفاده از کامپیوتر و اینترنت مشکلی نداشته باشند و قابلیت فعالیت های تحقیقاتی را داشته باشند.

دانشکده عالی فناوری:

در سال 1988 دانشکده ای که بیشتر بر آموزش های فنی تاکید داشته باشد تاسیس شد و تعداد 239 دانشجو را در سال اول کار خود پذیرش کرد.

امروزه دانشکده هایی در ابوظبی ، العین ، مدینه زاید، دبی ، راس الخیمه، شارجه و فجیره با امکانات پیشرفته به بیش از 15000 دانشجو در زمینه های مختلف علمی و فناوری خدمت رسانی می کنند و بر تعداد این دانشگاه ها و امکانات روز به روز افزوده می شود. به طور مثال کالج پسران دبی در آکادمیک سیتی در فضائی بالغ بر 43 هزار متر مربع و هزینه ای نزدیک به 200 میلیون درهم فضایی کاملا دیجیتال را فراهم کرده است . در این دانشکده فوق مدرن همه امور از تکالیف و ثبت نام گرفته تا کتابخانه کاملا منطبق با فناوری روز انجام می گیرد و دانشجویان و اعضای هیات علمی می توانند در هر زمان و مکانی به محتوای های آموزشی دسترسی داشته باشند.   

موسسات خصوصی:

تعداد زیادی از موسسات خصوصی نیز در امارات فرصت های تحصیلی استثنایی را برای افراد مشتاق به تحصیل فراهم آورده اند. از مهم ترین این دانشگاه ها میتوان به دانشگاه آمریکایی شارجه (AUS) و دبی (AUD) دانشگاه شارجه ، علوم و فن آوری عجمان (AUST) و کالج امریکایی دبی (ACD) اشاره کرد.

وزارت علوم و آموزش عالی ارزیابی مدارک دانشگاهی را عهده دار است و وب سایت آن لیست جمعی از انستیتوهای شناخته شده را ارایه می دهد. دانشگاه ابوظبی (AUD) که درهای خود را در سال 2003 بر روی دانشجویان گشود، در مسیر رشد بی وقفه ای قرار دارد و دو دانشگاه در ابوظبی و العین دارد و با برنامه گسترش خود را در یک فضای چهار میلیون متر مربعی در خلیفه سیتی به مرحله عمل در آورده است.

دانشگاه الحصن (AL Hosn) در ابوظبی در سال 2005 گشایش یافت . این دانشگاه خصوصی که توسط شرکت ابوظبی هلدینگ حمایت میشود. در دو دانشکده مجزا برای پسران و دختران در نزدیکی مصلی العید در جاده فرودگاه ابوظبی کار خود را شروع کرد.

شعبه ابوظبی دانشگاه سوربن نیز در سال 2006 کار خود را شروع کرده است و در حقیقت از دارایی های ADECبه حساب می آید و با وجودی که دفتر اصلی آن در ابوظبی قرار دارد اجازه فعالیت در دیگر نقاط امارات را نیز دارد. این دانشگاه دروس خود را با روش فرانسوی و بر طبق استانداردهای دانشگاه سوربن فرانسه ارایه می دهد.

DKV-Dubai Knowledge Village   :

DKVتنها منطقه آزاد دنیاست که به مدیریت منابع انسانی اختصاص یافته است و در سال 2003 به عنوان بخشی از شرکت سرمایه گذاری Tecomتاسیس شده است . DKV یک مرکز استثنایی است که خدمات خود را در زمینه های مانند مدیریت منابع انسانی ، آموزش ، ارزشیابی ، علوم زبان ، تحقیقات ، مشاوره منابع انسانی ، تحقیق و توسعه و برنامه های رشد فردی در قلب دبی ارایه می دهد.

این مجموعه با بیش از 450 عضو و شریک تجاری توانسته است منطقه ای مرکزی برای فعالیت های منابع انسانی ، آموزش و رشد حرفه ای باشد. شایان ذکر است که دانشگاه آزاد ایران در این مجموعه به دانشجویان در رده های مختلف علمی خدمات ارایه می دهند.

تنها منطقه آزاد دنیا مختص تحصیلات عالیه می باشد که در سال 2007 پایه گذاری شده و بخشی از سرمایه گذاری Tecomمی باشد DIACهدفی جز تبدیل امارات عربی متحده به مرکز علمی منطقه و معرفی امارات به عنوان یک کشور دانش محور ندارد.

DIACدر یک منطقه 18 میلیون فوت مربعی با امکانات کامل می باشد و در حال حاضر 27 انستیتوی آموزشی از 11 کشور دنیا در آن قرار دارد و 18 هزار دانشجو با یکصد ملیت مختلف در آن مشغول به تحصیل هستند. بیش از 300 برنامه تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در زمینه هایی مانند مهندسی ، کامپیوتر ، مدیا، مدیریت ، طراحی لباس ، پزشکی ، ارتباطات و . . . انتخاب را برای دانشجویان ساده کرده است.

دیگر موسسات :

علاوه بر تمامی موسسات آموزش عالی ذکر شده می توان چندین و چند مرکز آموزشی فنی حرفه ای را یافت که با ارایه آموزش های خاص به آن دسته از افرادی که به دنبال دوره خاصی در رشته فعالیتشان هستند کمک می کنند که میتوان به Emirates Instituteدر زمینه بانکداری و مالی مرکز توسعه شغلی شرکت ملی نفت امارات مدرسه دولت امارات و دانشکده هوانوردی هواپیمایی امارات اشاره کرد.

نام دانشگاهها و كالج‌هاي امارات متحده عربي و ليست رشته‌هاي آنها كه تاكنون مجوز وزارت آموزش عالي امارات را اخذ كرده‌اند:

1- دانشگاه شارجه

علوم كامپيوتر ليسانس نظارت به بهداشت محيط ليسانس
مهندسي كامپيوتر ليسانس حقوق ليسانس
حسابداري ليسانس ارتباطات ليسانس
مديريت بازرگاني ليسانس جامعه‌شناسي ليسانس
نظارت عمومي ليسانس سيستم اطلاع‌رساني مديريت ليسانس
فيزيوتراپي ليسانس مهندسي عمران ليسانس
پرستاري ليسانس علوم بهداشتي ليسانس
مباني حقوقي ليسانس ارتباطات سمعي و بصري رسانه‌هاي گروهي ليسانس
مهندسي الكترونيك ليسانس هنر ليسانس
زبان و ادبيات انگليسي ليسانس مهندسي معماري ليسانس
تشخيص پزشكي ليسانس داروسازي ليسانس
تجهيزات پزشكي ليسانس زبان و ادبيات عربي ليسانس
تاريخ و تمدن اسلام ليسانس زبان و ادبيات عربي فوق‌ليسانس
علوم كامپيوتر فوق‌ليسانس مهندسي عمران فوق‌ليسانس
مترجمي فوق‌ليسانس  حقوق خصوصي فوق‌ليسانس
تاريخ و تمدن اسلام فوق‌ليسانس مهندسي كامپيوتر فوق‌ليسانس
مهندسي الكترونيك فوق‌ليسانس حقوق عمومي فوق‌ليسانس
ارتباطات فوق‌ليسانس مديريت بازرگاني فوق‌ليسانس

Website:www.sharjah.ac.ae

 

 

2- كالج اسكي لاين (Skyline College)

مديريت توريسم ليسانس بازاريابي ليسانس
بازرگاني بين‌المللي ليسانس سيستم اطلاع‌رساني ليسانس

Website: www.skyline.ac.ae

 

3)انستیتو نفت

مهندسي شيمي ليسانس

 

Website: www.pi.ac.ae 

4- كالج دريايي

دروس دريايي ليسانس

 

5)دانشگاه اتحاد

 

ترجمه زبان انگليسي ليسانس سيستم اطلاع‌رساني بازرگاني ليسانس
علوم كامپيوتر ليسانس تدريس زبان انگليسي ليسانس
مهندسي كامپيوتر ليسانس    

Website:www.ittihad.ac.ae 

 

6)کالج gulf medical

پزشكي و جراحي دكترا فيزيوتراپي ليسانس

 Website: www.gmcajman.com 

 

7- دانشگاه و كالج اتصالات (مخابرات)

مهندسي الكترونيك ليسانس مهندسي فوق‌ليسانس تحقيقات

 Website: www.ece.ac.ae 

 

8- انستيتو امور مالي و بانكداري امارات

بانكداري ديپلم

 Website: www.eifs.com 

 

 

9- كالج هوانوردي امارات

مديريت نقل و انتقال ليسانس مديريت توريسم ليسانس
مهندسي هوا و فضا ليسانس    

Website : www.dac.ae.ae

 

10- آكادمي مهمانداري امارات

 

بازرگاني و توريسم فوق‌ديپلم هنر مهمانداري بين‌الملل فوق‌ديپلم علوم
مهمانداري بين‌الملل ليسانس مديريت توريسم بين‌المللي ليسانس

 11- دانشگاه و كالج صنعتي دبي

طراحي گرافيك ليسانس حسابداري ليسانس
طراحي داخلي ليسانس بانكداري و امور مالي ليسانس
سيستم اطلاع‌رساني و كامپيوتر ليسانس بازاريابي ليسانس
مديريت ليسانس كامپيوتر و اينترنت ليسانس

  Website : www.duc.ac.ae 

 

12- كالج داروسازي دبي

 

داروسازي ليسانس

Website: www.dpe.edu 

13- كالج پزشكي دخترانه دبي

پزشكي و جراحي ليسانس

 

 

 14- كالج علوم اسلامي و عربي

زبان و ادبيات عربي ليسانس زبان و ادبيات عربي فوق‌ليسانس
علوم اسلامي دكترا    

Website: www.islamic.college.com 

 

15- دانشگاه انگليسي دبي

طراحي ساختمان فوق‌ليسانس آموزش فرهنگي فوق‌ليسانس
مديريت پروژه فوق‌ليسانس تكنولوژي اطلاع‌رساني فوق‌ليسانس

 Website : www.buid.ac.ae 

16- دانشگاه امريكايي شارجه

مديريت ميراث ليسانس مهندسي الكترونيك ليسانس
طراحي وسايل ارتباط جمعي ليسانس مهندسي عمران ليسانس
مهندسي شيمي ليسانس ارتباطات جمعي ليسانس
مهندسي مكانيك ليسانس اقتصاد ليسانس
مديريت بازرگاني ليسانس امور مالي ليسانس
علوم كامپيوتر ليسانس زبان و ادبيات انگليسي ليسانس
مهندسي كامپيوتر ليسانس سرپرست عمومي ليسانس
معماري ليسانس علوم محيط زيست ليسانس
طراحي داخلي ليسانس ترجمه ليسانس
مديريت سيستم اطلاع‌رساني ليسانس ارتباطات جمعي ليسانس
مديريت طراحي ليسانس معماري ليسانس
تحصيلات بين‌المللي ليسانس مديريت بازرگاني فوق‌ليسانس
نقشه‌كشي شهري ليسانس تدريس زبان انگليسي و ساير زبانها فوق‌ليسانس
زبان عربي و انگليسي فوق‌ليسانس مديريت سيستم مهندسي فوق‌ليسانس
مديريت بازرگاني فوق‌ليسانس    

Website: www.aus.ac.ae    

 

 17- دانشگاه امريكايي دبي

مهندسي الكتريك ليسانس هنر ليسانس
طراحي داخلي ليسانس ارتباطات جمعي ليسانس
مهندسي عمران ليسانس مديريت بازرگاني ليسانس
مهندسي كامپيوتر ليسانس مديريت بازرگاني فوق‌ليسانس
طراحي داخلي فوق‌ديپلم ارتباط جمعي فوق‌ديپلم

Website: www.aud.edu 

18- كالج امريكايي دبي

هنرهاي تجسمي فوق‌ديپلم هنر بازرگاني فوق‌ديپلم علوم
تكنولوژي اطلاع‌رساني فوق‌ديپلم علوم    

Website: www.centamed.com 

19- دانشگاه ALHOSN

 

مهندسي صنعتي ليسانس مهندسي نرم‌افزار ليسانس
سيستم اطلاع‌رساني مديريت ليسانس مديريت بازرگاني ليسانس

 

 

20- دانشگاه علوم و تكنولوژي العين

علوم كامپيوتر ليسانس مديريت سيستم اطلاع‌رساني ليسانس
تكنولوژي اطلاعات ليسانس مهندسي نرم‌افزار ليسانس
مالي و بانكداري ليسانس زبان انگليسي ليسانس
حسابداري ليسانس    

 

21- دانشگاه الغرير

مديريت بازرگاني ليسانس مهندسي الكترونيك ليسانس
سيستم اطلاع‌رساني كامپيوتر ليسانس مهندسي علوم كامپيوتر ليسانس

Website: www.agu.ac.ae 

22- دانشگاه علوم و تكنولوژي عجمان

دندانپزشكي دكترا داروسازي ليسانس
امور مالي ليسانس مهندسي الكترونيك ليسانس
تدريس زبان عربي ليسانس ارتباطات جمعي ليسانس
حقوق ليسانس ترجمه زبان انگليسي ليسانس
طراحي داخلي ليسانس حسابداري ليسانس
مهندسي كامپيوتر ليسانس علوم كامپيوتر ليسانس
مهندسي معماري ليسانس بازاريابي ليسانس
سيستم اطلاع‌رساني ليسانس مديريت ليسانس
مديريت بازرگاني ليسانس تدريس زبان انگليسي ليسانس
ارتباطات و ترجمه ليسانس مديريت بازرگاني ديپلم
اطلا‌ع‌رساني تكنولوژي ديپلم    

 Website : www.ajman.ac.ae 

 

23- دانشگاه ابوظبي

علوم كامپيوتر ليسانس انگليسي ليسانس
تربيت معلم ليسانس مديريت بازرگاني و بازاريابي ليسانس

اقتصاد و صنعت:

گوناگونی صنعتی: از آنجائیکه امارات عربی متحده در صدد کاهش وابستگی اقتصادی به صنعت نفت می باشد، ایجاد تنوع در صنایع را در سر لوحه کاری خویش قرار داده است. صنایع غیر نفتی 63 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور جهت نیل به هدف تغییر شکل ساختار اقتصادی است. در حال حاضر صنایعی چون آلومینیوم ، سرامیک و دارو سازی نقشی جدی در صنعت این کشورها ایفا می کنند. امارات نگاهی بلند مدت و هوشمندانه نیز به صنعت هوا و فضا دارد.

سازمان سرمایه گذاری راس الخیمه در سال 2009 برنامه خود را جهت ایجاد یک منطقه صنعتی برای بستر سازی در حوزه صنعتی و تولیدی اعلام کرد. این منطقه صنعتی می تواند در بخش های صنایع غذایی، شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، مواد معدنی ، فلزات ، تجهیزات الکتریکی و … حضور سرمایه گذاران را پذیرا باشد.

فجیره نیز با بنا نهادن یک منطقه آزاد اقتصادی مجازی به شرکت های بین المللی اجازه می دهد با هزینه بسیار کم به فعالیت در سراسر امارات متحده عربی پرداخته، و کسب و کار خویش را به صورت مجازی اداره کنند.

ابوظبی با داشتن 95 درصد از نفت و 92 درصد از کل گاز امارات عربی متحده تلاش خود را جهت استفاده از درآمد نفتی خود در بخش انرژی های جایگزین به کار برده است و هدف خود را در فراهم آوری حداقل 7 درصد از انرژی های مورد نیاز این امارات از طریق انرژی های جایگزین قرار داده است.

صنعت ساخت و سازه و املاک:

فعالیت اقتصادی در زمینه ساخت وساز و مسکن، با وجود رکودی که در سال 2009 به وقوع پیوست یکی از عوامل اساسی رشد امارات است.

از پروژه های مهمی که در خلال روزهای بحران به اتمام رسید میتوان از:

*پروژه ای در قلب جزیره یاس، یک قطب تفریحی اعجاب انگیز در ابوظبی است که میزبانی مسابقات اتومبیل رانی فرمول 1 را بر عهده گرفته است.

*پروژه مترو دبی با سرمایه گذاری 28 میلیارد درهم و با سیستم حمل و نقل بدون راننده

*پل شیخ خلیفه که جزیره های یاس و سعدیات را در امارات ابوظبی به هم پیوند می زند

*مونوریل پالم جمیرا

*برج خلیفه به عنوان بلندترین برج جهان

به هر حال این بحران اقتصادی تأثیر خود را بر بازار مسکن بیشتر از دیگر بخش ها نشان داد، قیمت ها به ناگهان سقوط کردند، تا جایی که در برخی پروژه های دبی 50 درصد شکست قیمت مشهود بود و برخی پروژه ها نیمه کاره رها یا دچار تأخیر شدند. اما با وجود این ضربه ناگهانی و شدید دولت امارات در اعمال واکنش بسیار سریع بود.

نیروی انسانی:

طبق آمار به دست آمده در سال 2012 نرخ بیکاری نسبت به سه سال قبل با 50 درصد کاهش روبرو بوده است. این آمارها همچنین نشان می دهد که 5/79 درصد از ساکنین امارات را افراد بالای 15 سال تشکیل می دهند. از تعداد گل افراد اماراتی 2/59 درصد از مردان و 4/31 درصد از زنان در سال 2012 مشغول به کار می باشند

تعداد افراد اماراتی بیکار 17/3 می باشد که از این تعداد 1/46 درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و 2/43 درصد دارای مدرک دیپلم می باشند. این آمارها نشان دهنده این است که دبی با کمتر از 2/4 درصد دارای کمترین تعداد افراد بیکار در جهان می باشد.

بخش خصوصی با جذب بیش از 3/63 درصد از نیروی کار امارات بیشترین سهم را در بازار کاری امارات داراست.

این در حالی است که 9/7 درصد در دولت مرکزی و 7/10 درصد در حکومت های محلی و مابقی به عنوان کارگران خانگی مشغول به کار می باشند. بر طبق آمار و ارقام وزارت اقتصاد امارات بیشترین بومیان اماراتی در بخش های نیمه دولتی مشغول به کار هستند.

نرخ بیکاری در امارات 45/3 درصد در سال 2007 به 4 درصد در سال 2008 افزایش یافت و به دلیل رکود اقتصادی در سال 2009 به 6/6 درصد رسید نرخ بیکاری در مناطق روستایی 6/6 درصد و در مناطق شهری 4/3 درصد بوده است.

نیروی کاری در سال 2007 به میزان 2/63 درصدی جمعیت 48/4 میلیونی را به خود اختصاص داده است. در سال 2008 این رقم به 8/63 درصد در جمعیت 76/4 میلیونی رسیده است. در سال 2009 این رقم به 4/64 درصد در جمعیت 06/5 میلیونی افزایش داشته است.

بر طبق آمار وزارت کار، تعادل کارکنان خارجی امارات از سال 2007 تا 2008 به میزان 31 درصد افزایش داشته است بدین ترتیب که از 11/3 میلیون به 07/4 میلیون رسیده است. فقط در سال 2008 تعداد 51/1 میلیون مجوز کار در امارات صادر شده است. در سال 2008 صنعت ساختمان سازی با 48 درصد بزرگترین بازار کار بوده است و پس از آن بخش بازرگانی با 19 درصد و تولید با 11 درصد قرار گرفته اند. در همین سال 92/1 میلیون نفر در بخش صنعت ساختمان استخدام گردیده اند.

تمهیدات حمایت از نیروی کار:

در سال های اخیر امور مربوط به کار در راس امور توسعه امارات قرار گرفته اند. این تمهیدات نه تنها به دلیل پروژهای جدید و اهمیت آنها در اقتصاد امارات پایه گذاری شده اند، بلکه برای حمایت از حقوق کارکنان وضع گردیده اند . به طور روز مره ارگانهای بسیاری تلاش می کنند تا امنیت در محل کار، ضمانت پرداخت حقوق و دستمزد در محیطی آرام و بی چالش برقرار گردد. با وجود چالش های جهانی امارات در نظر دارد که محیطهای کاری را همگام با استاندارد استخدامی جهانی پیش برد.

سیستم حفاظت از حقوق و دستمزد (WPS):

از پایان نوامبر 2009 تمامی ارگانها و شرکت ها موظف هستند حقوق و دستمزد کارکنان خود از طریق سیستم بانکی به آنها واگذار کنند. این روش جایگزینی برای فرایند پرداخت نقدی به کارکنان است. این سیستم نه تنها به پرداخت به موقع حقوق کمک می کند بلکه وزارت کار را قادر می سازد که حقوق کارکنان را در مواقعی که کمتر پرداخت شده است مورد بررسی قرار دهد.

سیستم پرداخت بانکی بدین ترتیب عمل می کند که تمامی کارکنان موظف به افتتاح حساب بانکی در بانک مورد نظر واریز کرده و لیست حقوقی را به وزارت کار ارائه می کند.

بازرسی وزارت کار:

در سال 2008 وزارت کار بیش از 231205 بازرسی در محل کار را ثبت کرده است. این بازدیدها جهت نظارت بر اجرای صحیح قوانین کار در محل کار انجام می شود.

نمایشگاهها : یکی از برنامه های توسعه امارات برقراری نمایشگاهها و همایش ها می باشد. به همین دلیل نمایشگاهها نقش مهمی در اقتصاد امارات دارند. امارات از نظر جغرافیایی در تقاطع اروپا ، آسیا و  آفریقا قرار گرفته است. لذا محل مناسبی برای برقراری نمایشگاهها و همایش ها می باشد. به همین دلیل در طی چند سال اخیر سالن ها و امکانات رفاهی فراوانی برای نمایش کالاهای مختلف در امارات بنا گردیده اند.

تخمین های اخیر نشان می دهد که بیش از 65 درصد فضاهای نمایشگاهی در کشورهای متعهد خلیج فارس در امارات قرار دارند. امارات با داشتن زیر ساخت های تجارت ، اقتصاد قوی ، امکانات رفاهی و تفریحی منحصر به فرد محل مناسبی برای جذب شرکت کنندگان و بازدید کنندگان می باشد.

مرکز نمایشگاههای ملی ابوظبی در سال 2009 و سازمان جلب سیاحان ابوظبی زدند، بدین ترتیب تعداد بسیاری از نمایشگاههای ملی در ابوظبی بر پا گشتند. امکانات منحصر بفرد تکنولوژیکی و پذیرایی در ابوظبی همچون هتل قصر امارات در نزدیکی محل نمایشگاه از جمله مزایای این مرکز نمایشگاهی می باشد.

مرکز نمایشگاه ملی ابوظبی دارای 73000 متر مربع فضای نمایشگاهی می باشد. این مرکز پذیرای بیش از 100 نمایشگاه و بالغ بر 8/1 میلیون بازدید کننده در سال می باشد. لازم به ذکر است که این مرکز همچنان به توسعه فضای نمایشگاهی خود ادامه می دهد. در سال 2009 بزرگترین سالن نمایشگاهی خود را با فضای 7920 متر مربع به اتمام رساند. این سالن ظرفیت بیش از 5700 تماشاچی را دارد که برای تماشای نمایش ها و کنسرت ها به این محل رجوع می کنند. در همین سال مرکز نمایشگاه های ملی ابوظبی، فاز اول مرکز مارینا را که محل برگزاری نمایشگاه های کشتی ها و قایق های شخصی می باشد به اتمام رسانید.

در نزدیکی مرکز نمایشگاه های ملی ابوظبی، شهرک 8 میلیارد درهمی مرکز پایتخت رو به اتمام می باشد. این شهرک دارای 23 برج تجاری مسکونی، مرکز خرید، هتل ها، رستوران و سینما می باشد.

مرکز نمایشگاه ها و همایش های نفتی ابوظبی:

مرکز نمایشگاه ها و همایش های نفتی ابوظبی یک نمایشگاه 4 روزه در زمینه نفت و گاز است. مرکز نمایشگاه های ملی ابوظبی هر ساله پذیرای بازدید کنندگان بسیاری در مورد صنعت نفت و گاز می باشد. در سال 2008 بیش از 1500 شرکت فعال در زمینه نفت و گاز در این محل پذیرای 37000 نفر بازدید کننده بوده اند. سیاست مداران مهمی از این نمایشگاه دیدن کرده اند که از آن جمله میتوان به نخست وزیر انگلستان اشاره کرد.

نمایشگاه صنایع دفاعی در ابوظبی:

نمایشگاه دو سالانه صنایع دفاعی در ماه فوریه و با حمایت مستقیم از طرف دولت امارات به نمایش تجهیزات دفاعی و تکنولوژی های نوین دفاعی می پردازد.

نمایشگاه قایق های تفریحی:

نمایشگاه قایق های تفریحی ابوظبی اولین بار در سال 2009 در محل مارینا ابوظبی برقرار گردید تا نیاز بازار خاورمیانه را تأمین کند. این نمایشگاه محلی برای نمایش قایق های گران قیمت و منحصر به فرد می باشد که ابوظبی را به مرکز قایق های تفریحی خاورمیانه تبدیل کرده است. این نمایشگاه توسط inform Yacht Group  که در کارنامه خود برگزاری نمایشگاه قایق های تفریحی موناکو و The Super Yacht Cupرا دارد هر ساله در ماه مارس برگزار می شود.

مرکز تجارت جهانی دبی(WTC):

مرکز نمایشگاه ها و همایش های دبی و نمایشگاه فرودگاه دبی سالیانه بیش از 1/1 میلیون بازدید کننده را پذیرا هستند. امکاناتی چون هتل های متنوع سالن شیخ سعید که شامل 4 سالن کوچکتر است. ( دارای سقف 14 متری و 9000 متر مربع فضای مفید) توان پذیرایی بازدید کنندگان و تماشاچیان بسیاری را دارد.

جیتکس (GITEX):

هفته فن آوری جیتکس که تمرکز بر بازار رو به پیشرفت ارتباطات و تکنولوژی کامپیوتر دارد. این نمایشگاه در دبی هر ساله در ماه اکتبر برگزار می شود و پذیرای خیل عظیمی از بازدید کنندگان و شرکت های فعال در زمینه کامپیوتر و ITو الکترونیک است که در خاورمیانه بی نظیر است. این نمایشگاه 3500 تولید کننده و شرکت خدماتی داخلی و خارجی در زمینه ITرا به هم پیوند می دهد و برای 136000 متخصص در سراسر دنیا فرصت درخشانی جهت شرکت در کنفرانسها و کارگاههای آموزشی به شمار می رود.

نمایشگاه هوایی دبی (Airport Expo):

نمایشگاه دو سالانه هوایی دبی که در مرکز نمایشگاه های فرودگاه دبی برگزار می گردد بزرگترین نمایشگاه هوایی خاورمیانه و یکی از سه نمایشگاه جهانی هوایی می باشد. این نمایشگاه محل نمایش بهترین فناوری ها و هواپیماهای شخصی، هلیکوپترهای مدرن و قطعات یدکی نیز به نمایش گذاشته می شود. این نمایشگاه هر ساله در ماه نوامبر برگزار می شود.

جتکس (GETEX):

جتکس دبی مهمترین نمایشگاه تحصیلی خاورمیانه است. این نمایشگاه محل مناسبی برای آشنائی دانشجویان با مراکز تحصیلی سراسر دنیا می باشد.

نمایشگاه بهداشت (Arab Health):

نمایشگاه 4 روزه بهداشت در ژانویه هر سال محل تجمع تولید کنندگان و توزیع کنندگان بهداشتی می باشد که به دنبال گسترش بازار خود در خاورمیانه هستند. بخش بهداشت در امارات سالیانه 16 درصد پیشرفت داشته است.

مرکز نمایشگاهی شارجه:

شارجه در سال 1977 برقرار کننده اولین نمایشگاه در این منطقه بوده است . 25 سال پس از آن با سرمایه گذاری 5/183 میلیون درهمی مرکز نمایشگاهی شارجه بر پا گردید. این محل که دارای 128000 متر مربع فضای نمایشگاهی هست تحت مدیریت اتاق بازرگانی شارجه می باشد.

یکی از معروف ترین نمایشگاه های سالانه این مرکز نمایشگاه بین المللی کتاب شارجه می باشد که مخاطبان زیادی را از سرتاسر جهان به این نمایشگاه می کشاند.

مرکز نمایشگاهی رأس الخیمه:

رأس الخیمه دارای یک مرکز نمایشگاهی بزرگ به مساحت 37400 متر مربع و در نزدیکی مرکز تجاری رأس الخیمه می باشد. این محل که در سال 1996 احداث گردیده است تحت مدیریت اتاق بازرگانی رأس الخیمه می باشد.

در این محل نمایشگاه کتاب تعالیم عربی و فستیوال رمضان برگزار می گردد.

مرکز نمایشگاهی فجیره:

مرکز نمایشگاهی فجیره دارای 1080 متر مربع فضای سرپوشیده محل نمایش فضای باز سالن های نمایشگاهی و دفاتر مدیریتی می باشند. این محل در میان مسیر فرودگاه به مرکز تجاری فجیره قرار گرفته است و توسط اتاق بازرگانی فجیره احداث گردیده و مدیریت می شود.

هواپیمایی امارات:

در 25 اکتبر سال 1985 هواپیمایی امارات اولین پرواز خود را با دو فروند هواپیمای اجاره ای بویینگ 737 و ایرباس 300 آغاز کرد.

در همان روزگار همچون امروز هدف هواپیمایی امارات کیفیت بوده است و نه کمیت . در طی این سالیان هواپیمایی امارات قدم های بزرگی برداشته است. تعهد این هواپیمایی به کیفیت در ارائه خدمات این خط هوایی را به یکی از بزرگترین و معتبرترین خطوط هوایی دنیا مبدل کرده است.

با وجود این که هواپیمایی امارات به حکومت دبی تعلق دارد این هواپیما پیشرفت خود را تنها از حمایت های حکومت دبی به دست نیاورده است. یکی از خصوصیات رقابتی این شرکت سود جستن از فضای آزاد و رایگان برای عبور هواپیماهاست. سیاست فضای رایگان امارات سبب جذب بسیاری از پروازهای منطقه به دبی می باشد. از آنجا که حکومت دبی هواپیمایی امارات را به صورت یک واحد تجاری مستقل اداره کرده است این خط هوایی از سال سوم به بعد همواره سود دهی داشته است.

هر روز پرواز جدید و هواپیمای جدید:

هواپیمایی امارات به کمک 160 هواپیمایی آخرین مدل به بیش از 100 شهر در 66 کشور جهان سفر می کند. در هفته بیش از 1000 پرواز دبی را به مقصد 6 قاره جهان ترک می کنند. در واقع هواپیمایی امارات بیش از 40 درصد تعداد پروازهای دبی را در بر می گیرد. در سالهای اخیر هواپیمایی امارات بارها از برنامه های توسعه خود سخن گفته است.

در سال 2005 هواپیمایی امارات اعلام کرد بزرگترین سفارش تاریخ هوانوردی تا آن روز را به شرکت بویینگ اعطا کرده است . این سفارش که شامل 42 فروند هواپیمای بویینگ 777 بود ارزشی بالغ 3/3 میلیارد دلار قیمت دارند.

در نوامبر 2007 دو نمایشگاه هوایی بومی امارات رکورد قبلی خود را در سفارش شکست و این بار سفارش بزرگتری به شرکت ایرباس ارایه داد.

این سفارش شامل 120 فروند ایرباس، 11 فروند به ارزش 9/34 میلیارد دلار بوده است. صرف نظر از پیشرفت قابل توجه امارات این خط هوایی هم اکنون بیشترین تعداد ایرباس و بویینگ 777 را دارا می باشد.

در تاریخ نوامبر 2011 مجموع سفارش های امارات شامل 239 فروند هواپیما به ارزش تقریبی 84 میلیارد دلار می باشد. این هواپیماها جوان ترین و مدرن ترین خط هوایی را به امارات و مسافران اقصی نقاط جهان ارایه می کنند. هواپیمایی امارات در صدد است دبی را به مرکز سفرهای جهان تبدیل کند. در سال مالی 2010 تا 2011 هواپیمایی امارات 4/31 میلیون مسافر و 8/1 میلیون تن بار حمل کرده است.

هواپیمایی اتحاد:

خطوط هواپیمایی اتحاد در سال 2003 با حکم دولت امارات و به فرمان شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان تأسیس شد. سرمایه ثبت شده این شرکت 500 میلیون درهم منقسم به 500 میلیون سهم 1 درهمی متعلق به دولت ابوظبی است. این هواپیمایی فعالیتش را از 5 نوامبر 2003 آغاز کرد و بعد از این پرواز افتتاحیه مقاصد خود را افزایش داد.

اتحاد تاکنون توانسته 70 مقصد را در سراسر خاورمیانه ، اروپا ، آمریکای شمالی ، آفریقا ، آسیا و استرالیا به هواپیمایی خود اختصاص دهد و 1200 پرواز در هفته به مقصد 50 کشور داشته باشد. این شرکت هواپیمایی جدیدترین هواپیماهای بویینگ و ایرباس را در اختیار دارد.

نرخ رشد شبکه بین المللی پروازهای اتحاد در چنین زمان کوتاهی در صنعت هوایی جهان بی سابقه بوده است. ناوگان هوایی برتر ایرباس و بویینگ هواپیمایی الاتحاد موجب شگفتی صنعت هوانوردی شده است. اتحاد از نظر رشد و توسعه در صنعت هوانوردی یکی از برترین خطوط محسوب می شود. ناوگان هوایی اتحاد یکی از جوان ترین ناوگان های هوایی دنیا می باشد.

این هواپیمایی سه محیط مجزا را برای مهمانان خود در نظر گرفته و امید دارد با افزایش استانداردهای مهمانداری رضایت مهمانان خود را جلب نماید. اولین محیط که بخشی است مجلل، وسیع ، با بهترین و بی نظیرترین سرویس های و تسهیلات ، الماس نام دارد. محیط دوم با امکاناتی ممتاز برای بازرگانان و تجار ، مروارید و محیط سوم برای مهمانانی که به قصد گردش و تفریح سفر می کنند ، مرجان نامگذاری شده است. صندلی ها در هر سه محیط ، مجهز به سیستم های پیشرفته صوتی تصویری اند. همچنین با وجود اینکه استاندارد معمول فاصله صندلی از یکدیگر 27 تا 33 اینچ است خط هوایی اتحاد برای راحتی مهمانان این فاصله را 32 تا 33 اینچ در نظر گرفته است. در سال 2010 هواپیمایی الاتحاد 1/7 میلیون مسافر را جابجا نموده است و به عنوان خط هوایی برتر دنیا در سال 2009 و 2010 جوایز جهانی مسافرت را از آن خود نمود.

دفتر مرکزی خطوط هوایی الاتحاد در فرودگاه بین المللی ابوظبی واقع شده است.

مساحت کل امارات: 870/77 کیلومتر مربع

جمعیت کل امارات:  142/967/4 نفر

امارات مساحت (کیلومترمربع) درصد مساحت از کل امارات جمعیت درصد جمعیت از کل امارات
ابوظبی 340،67 7/86% 655،548،1 2/32%
دبی 900،3 5% 533،770،1 6/35%
شارجه 600،2 3/3% 252،895 0/18%
عجمان 260 3% 923،372 5/7%
الفجیره 300،1 5/1% 940،137 9/2%
ام القیوین 770 9/0% 936،69 4/1%
راس الخیمه 700،1 2/2% 903،171 4/3%